Esthetical & Medical pigmentation Clinic

Veel gestelde vragen

Nouveaux Contours heeft een privé pigmentatie clinic waar u terecht kan voor zowel de esthetische en medische pigmentatie behandelingen alsook het verwijderen van foutief geplaatste of verouderde pigmentaties.

Is micropigmentatie voor iedereen geschikt?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen. Kortom, permanente make-up is geschikt voor een brede doelgroep. Permanente Make-up is in het bijzonder geschikt voor Alopecia patiënten.

Doet de behandeling pijn?

In tegenstelling tot tatoeëren, wordt er bij een PMU behandeling vaak gebruik gemaakt van een verdovende crème. Hierdoor wordt een deel van het ongemak weggenomen. Over het algemeen wordt een behandeling niet als pijnlijk ervaren. Sommige mensen ervaren het als onprettig, terwijl anderen nergens last van hebben.

Moet ik zelf het kleur kiezen?

Nee, als specialiste breng ik advies uit en vertel ik je over de diverse kleuren en hun uitwerking op verschillende soorten huidtypen. Omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd en sinds 2006 zeer veel werk met kleuren, mensen en huidtypes werk, kan ik je deskundig adviseren welke kleur het beste bij jou past.

Waarom mag microblading enkel eenmalig ( met retouche) worden uitgevoerd?

Als Master Artist in micropigmentatie is het niet enkel mijn taak om een perfecte pigmentatie uit te voeren maar ook om de huid die wij gaan bewerken grondig te analyseren. Zo zorg ik ervoor dat deze niet beschadigd wordt en littekenweefsel zal zo geminimaliseerd worden. 
De huid mag niet te droog en niet te vettig zijn alsook geen dunne of overgevoelige huid. Indien microblading niet bij u kan worden toegepast gaan wij de verfijnde pmu machinale nano brows techniek aanbieden. Behoort microblading wel tot de mogelijkheden, dan zal u na 1 jaar een touch-up nodig hebben. Dit gebeurt door middel van een machinale techniek zodat de levensduur verlengd wordt.

Waarom dan wel microblading?

Indien u de ideale huid heeft voor microblading is dit de ideale, natuurlijke oplossing voor een naturelle pigmentatie. Voor dames die echter angst hebben een pigmentatie te laten uitvoeren kan dit een tijdelijke oplossing bieden.

LET WEL: Omdat Nouveaux Contours met haar tijd mee evolueert, samen met een team aan professionele pmu-collega’s, zal microblading langzamerhand verdwijnen. Wij gebruiken namelijk nanobraws als naturelle opvolger. Hierdoor worden er nog mooiere en langdurige resultaten mee behaald. Helaas gebeuren in de PMU-wereld nog veel fouten en malpraktijken door microblading. Wij streven naar een mooier en completer resultaat door middel van de techniek van nanobrows.

Wat mag ik niet doen voor de behandeling?
 • Verwijder uw contactlenzen en draag een bril. (Eye)
 • 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken. (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • 24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken. (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • 24 uur voor de behandeling geen aspirine, ibuprofen gebruiken (paracetamol mag wel). (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken. (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • Geen mascara gebruiken voor de behandeling (Eye)
 • 2 dagen voor de behandeling de lippen scrubben met een peelingborstel of cr.me (LP)
 • 5 dagen voor de behandeling een behandeling starten met bepanthol en wanneer men gevoelig is aan koortsblazen Zovirax gebruiken. Het wordt aangeraden om een nieuwe tube te gebruiken. (LP)
 • Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent, raadpleeg uw arts dan alvorens de behandeling te laten uitvoeren. (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • Indien u camouflage laat aanbrengen n.a.v. bestralings- of operatielitteken, raadpleeg dan eerst uw behandelend arts. (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • Indien u chemotherapie moet ondergaan raadpleeg dan eerst uw oncoloog. (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • Gebruik geen foundation voor de behandeling. (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • Zorg voor oppas voor uw kinderen, neem deze niet mee naar de behandeling. (Eye, WB, LP, Med. pig.)
 • Zorg ervoor dat u alleen naar de behandeling kan komen. Zo kan er geconcentreerd te werk gegaan worden en bent u niet afgeleid tijdens de procedure.

(Eye=eyeliner, WB=Wenkbrauwen, LP=Lippen, Med=Medisch)

Wie mag de behandeling niet laten uitvoeren?

Bij onderstaande symptomen kan de behandeling niet uitgevoerd worden:

 • Hemofilie (bloed stolt niet goed)
 • Herpes zoster in het gelaat (of ooit gehad) (Gordelroos)
 • Herpes simplex oogontsteking (alleen bij eyeliners behandelingen)
 • Ichthyose (vissenhuid)
 • Ehlers-danlos syndroom (ongewoon rekbaar bindweefsel)
 • Glaucoom (verhoging van de druk van de oogbol), (enkel bij eyeliners)
 • Melanomen (vorm van huidkanker)
 • Kelo.d (overmatig littekenweefsel)
 • Oogcomplicaties door diabetes (enkel bij eyeliners)
 • Lipkanker (bij de lippen)
  -> voor overige behandelingen i.o. met de arts
 • Bij het gebruik van roaccutane (of afgelopen 6 maanden gebruikt) (bij ernstige acne)
 • Psoriasis (versneld de deling van cellen in de bovenste Huidlaag)
 • Jonger dan 18 jaar
 • Lupus (auto-immuunziekte / afweer is ontregeld)
 • Ziekte van grave (auto-immuunziekte, o.a.extreem bolle ogen) (alleen bij de eyeliners)
 • Chronische huidziekte (andere dan hierboven vermeld)
Hoeveel tijd neemt een behandeling in beslag?

Normaal gesproken duurt een behandeling, inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer anderhalf uur, tot maximum twee uur en half. Dit varieert van de soort behandeling die gekozen wordt.

Wat is het verschil met tatoeëren?

Het principe is hetzelfde. Bij beide technieken wordt door middel van een naald extra pigment in de huid gebracht. Dit is dan ook de enige overeenkomst. De apparatuur, de techniek alsook de samenstelling van de pigmenten zijn compleet verschillend.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en microblading?

Microblading is een andere techniek, deze wordt nog steeds gebruikt in de tatoeage wereld. Ook hier wordt er pigment in de huid geïmplementeerd. Hierbij wordt echter geen machine gebruikt maar een pen die de specialist zelf moet bewegen. Het positieve aan microblading is dat je heel fijne haartjes kan creëren hierdoor lijken ontzettend realistisch . Door de evolutie in technieken en naalden kan dit nu ook met de machine.

Mits goed uitgevoerd, liggen de strokes die gecreëerd worden door de microblading techniek net iets dichter bij het oppervlak dan bij het gebruik van een machine. Hierdoor is de levensduur van deze techniek korter in vergelijking met een machinale techniek.

Het grote verschil tussen beide technieken is dat de ene techniek machinaal gebeurt en de andere met de hand. Persoonlijk vind ik dat deze technieken hand in hand samen gaan omdat de basis van een professionele PMU specialist begint bij het gebruik van een machine.

Heeft u nog twijfels of angst voor het resultaat? Kies dan eerst voor microblading, dit kan nadien bijgewerkt worden met de machinale techniek.

Wat is de houdbaarheid van een pigmentatie?

Gemiddeld houdt Permanente Make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaar en de eyeliner en lippen, 1 tot 5 jaar (of zelfs nog langer). Alle pigmentatie die wij uitvoeren blijft in principe langdurig zitten.

Kleur intensiteit, huidconditie, soort behandeling en de zonedie wordt gepigmenteerd spelen een grote rol bij het vervangingsproces van de pigmentatie. Deze zal nooit verdwijnen maar eerder vervagen. Door middel van een touch-up kan u hierna weer jaren verder met uw initiële behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn altijd 2 behandelingen nodig. Na de eerste behandeling wordt er dadelijk een vervolgbehandeling na 5 tot 6 weken gepland (dit is in de prijs inbegrepen). Deze dient binnen 8 weken plaats te vinden.

Bij de medische pigmentaties kan dit variëren en betaalt u per sessie of heeft u een extra nabehandeling gratis. Dit wordt besproken in een consultatie gesprek.

Kunnen mannen ook geholpen worden door middel van PMU?

Zeker en vast! Hierbij denk ik aan mannen met weinig wenkbrauw volume, littekens door een wonde of operatie in de baard, microhaarmigmentatie, littekens, striemen, … De pigmentatie en de kennis van de pigmentatie artist is zo verfijnd en hyper realistisch, dat u als man nooit een opmerking zal krijgen micropigmentatie te hebben laten uitvoeren. Mannen hebben evenveel onzekerheden als vrouwen en hiervoor bieden wij als micropigmentatie-specialistes de oplossing.

Waarom een intake gesprek inplannen?

Aan de hand van voor-en na foto’s tonen wij u wat we kunnen realiseren. We maken een gepersonaliseerde behandeling voor u. Hierbij krijgt u de keuze om een digitale foto te laten ontwerpen. Zo kan u alvast het resultaat zien alvorens wij aan de slag gaan. Op deze manier zal u alle verschillende technieken en kleuren ontdekken. Zo zal u ontdekken dat onze behandeling nooit een “tattoo-effect” zal hebben maar een naturelle look zal geven, deze volledig aangepast aan uw wensen.

Wat moet er gebeuren na een behandeling?

In principe hoeft de huid ,na het aanbrengen van Permanente Make-up, geen speciale behandelingen te ondergaan. Na de behandeling ontvangt u van ons een speciale crème, waarmee men de behandelde zone moet insmeren. De huid zal wat gespannen aanvoelen de eerste dagen en er kan een lichte zwelling ontstaan. De crème zorgt voor een betere genezing.

Wat mag ik NIET doen na de behandeling?

Twee dagen lang mag de behandelde zone van het lichaam niet met water in aanraking komen. Ook zonnebank/UV-licht, sauna/zwembad, make-up zijn verboden, voor een periode van +/- 2 weken (afhankelijk van jouw genezingsproces en van welk deel van je gezicht van PMU voorzien is). Onderga dus nooit vlak voor een zonvakantie een pigmentatie behandeling (en ook niet voor cosmetische operaties in het gezicht), maar hou minstens een periode aan van 4 weken rust tussen behandeling en reis (of operatie).

Wat mag ik verwachten direct na de behandeling?

Onmiddellijk na het aanbrengen van Permanente Make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag je zelf niet verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. We raden dan ook aan om de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up geen make-up te gebruiken.

Contact

We don’t bite, get in touch!

Nog een onbeantwoorde vraag? 
Laat een berichtje achter en we contacteren u zo spoedig mogelijk.

Particuliere klant

B2B PMU community