Esthetical & Medical pigmentation Clinic

Esthetische micropigmentatie

Micropigmentatie, ook wel Permanente Make-Up genaamd, is het inbrengen van pigmenten (organische en/of anorganische) in de bovenste huidlagen door middel van hele fijne naaldjes.

Met micropigmentatie heeft u ook zonder gebruikelijke make-up een verzorgde, maar vooral natuurlijke uitstraling.
Bovendien blijft permanente make-up mooi onder alle omstandigheden. Dus ook tijdens het zwemmen, sauna, op het strand, thuis en op reis. Het is dus ook niet verwonderlijk dat de moderne vrouw steeds vaker voor permanente make-up kiest.

Dit kan ook toegepast worden bij het aanvullen, accentueren of herstellen van de wenkbrauwvorm, de oogcontour of de lippen.

Semi-permanente vs permanente make-up

Het is vanzelfsprekend dat semi-permanente make-up een kortere houdbaarheid heeft dan permanente make-up. De reden hiervoor is dat er bij semi-permanente make-up een manuele techniek wordt gehanteerd. Bij permanente make-up wordt er gebruik gemaakt van een machinale techniek.

Vervolgens wordt bij deze 2 verschillende technieken aangepaste pigmenten gebruikt waarbij de ene pigmenten meer en/of minder resistent zijn voor alle interne en externe invloeden.
Een belangrijk verschil ligt ook in hoe diep de pigmenten in de huid mogen worden ingebracht.

S-PMU mag enkel zeer oppervlakkig aangebracht worden om geen schade aan de huid toe te brengen.
Deze techniek is overigens niet voor elk huidtype geschikt.

Bij PMU werken we met hoogwaardige en uiterst specifieke machines en naalden. Alle materiaal is medisch goedgekeurd om de pigmenten iets dieper maar vooral veilig in de huid in te werken. Deze techniek kan op vrijwel elk soort huidtype worden toegepast. 

Evelyne Lefevere

Behandelingen

Esthetische micropigmentatie

Bij esthetische micropigmentatie maken we een onderschuid tussen permanente en semi-permanente make-up. 
Deze kunnen we verder opsplitsen in wenkbrauwen, eyeliners en lippen.

Semi-Permanente
Make-up

 

Dit is een manuele pigmentatie techniek waarbij de pigmenten oppervlakkig geplaatst worden in de huid.

Deze techniek heeft een houdbaarheid van 10 tot 12 maand en is enkel geschikt voor bepaalde huidtypes. De pigmentatie specialiste zal oordelen of de te behandelen huid hiervoor geschikt is.

Semi-Permanente Make-Up is geschikt voor iedereen met een perfecte huid (geen te droge of vette huid).
Als men op ieder moment van de dag er stralend wil uitzien dit zonder dat er extra moeite of tijd moet besteedt worden.

De behandeling is vrijwel pijnloos. Er wordt altijd een verdovende crème aangebracht vooraleer de pigmentatie wordt aangebracht. Tijdens de behandeling verdoven we regelmatig bij met een tweede, sterkere, verdoving om de behandeling pijnloos te laten verlopen.

Alle verdovingen gebeuren door middel van crèmes of gel. Er wordt geen gebruik gemaakt van naalden om te verdoven.

Na de behandeling krijgt u een instructiekaart en een verzorgende crème mee. Deze crème zal ervoor zorgen dat de behandelde zone in een periode 3 tot 5 dagen zichtbaar genezen is. In deze periode zal u zien dat het kleur met 40% zal vervagen.

Vervolgens hoeft u pas na 3 à 6 weken even terug te komen voor een gratis nabehandeling om alle puntjes op de i te zetten. Deze techniek kan enkel toegepast worden bij het pigmenteren van de wenkbrauwen.

Microblading

Bij deze uitvoering kunnen wij heel fijn en vooral naturel haartjes gaan nabootsen.

Microshading

Wenst u meer opvulling tussen de microblading, een soort van 3D effect, dan kiest u best voor de microshading.

Permanente
Make-up

 

Permanente Make-Up is een techniek waarbij de pigmenten geplaatst worden in de huid met behulp van een professioneel, hoogwaardig medisch toestel voor een gedefinieerde houdbaarheid.

Deze techniek heeft een houdbaarheid van 3 tot 5 jaar of zelfs langer. Dit is afhankelijk van verschillende interne en externe factoren zoals de huidconditie, de uitvoering en de soort pigment– en kleurkeuze.

Voor iedereen geschikt die er ieder moment van de dag stralend wil uitzien zonder dat dit enige moeite en tijd in beslag neemt.

De behandeling is vrijwel pijnloos. Er wordt altijd een verdovende crème aangebracht vooraleer de pigmentatie wordt aangebracht.
Tijdens de behandeling verdoven we regelmatig bij met een tweede, sterkere, verdoving om de behandeling pijnloos te laten verlopen.

Alle verdovingen gebeuren door middel van crèmes of gel. Er wordt geen gebruik gemaakt van naalden om te verdoven. Na de behandeling krijgt u een instructiekaart en een verzorgende crème mee. Deze crème zal ervoor zorgen dat de behandelde zone in een periode 3 tot 5 dagen zichtbaar genezen is. In deze periode zal u zien dat het kleur met 40% zal vervagen.

Vervolgens hoeft u pas na 3 à 6 weken even terug te komen voor een gratis nabehandeling om alle puntjes op de i te zetten.

Deze techniek kan op iedere zone toegepast worden.
Elke zone heeft ook bepaalde uitvoeringen:

Permanente make-up WENKBRAUWEN

 •  Nanobrows
 • Powder
 • Shading
 • Combo
 • W– Brows

Permanente make-up OGEN

 • Classic liners
 • Design liners
 • Color / Duo Color
 • Velvet (shadingeffect)
 • Stardust (powder effect)

Permanente make-up LIPPEN

 • Liner (+shading)
 • Aquarell, Blush
 • Ombré ( kleurovergang van donder naar licht, full)
 • Full color ( 1 Kleur met light 3D effect )

Contact

We don’t bite, get in touch!

Nog een onbeantwoorde vraag? 
Laat een berichtje achter en we contacteren u zo spoedig mogelijk.

Particuliere klant

B2B PMU community