Esthetical & Medical pigmentation Clinic

Medische pigmentatie

Medische pigmentatie is het inbrengen van pigmenten in de huid met als doel iets te herstellen, egaliseren of camoufleren omwille van uiteenlopende oorzaken.

Bij medische pigmentatie denkt men aan

N

Micro haarpigmentatie

N

Schisis

N

Tepel- en tepelhof reconstructie

N

Alopecia areata

N

Vitiligo

N

Littekens door haartransplatantie, facelift, acné en automutulatie

Door de revolutionaire ontwikkelingen van de naalden en technieken maakt de medische pigmentatie momenteel een enorme groei door. Het pigment wordt oppervlakkig in de huid aangebracht waardoor een zeer realistisch 3D-effect gecreërd wordt.

De medische pigmentaties worden in samenwerking met dermatoloog Dr. Daniëlle Vanderstichele uitgevoerd.
Vooral de combinatie met haartransplantaties wordt door Dr. Vanderstichele uitgevoerd, de micro haarpigmentatie wordt door Nouveaux Contours zelf uitgevoerd.

Dr. Vanderstichele is lid van de Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Ze volgde al heel wat bijscholingen in binnen- en buitenland.
In 2019 behaalde ze het diploma “Diplôme d’Université de Pathologie et Thérapeutique Chirurgicale du Cuir Chevelu” in de Université Sorbonne te Parijs over haarziekten.

Alle andere dermatografie behandelingen en medische pigmentaties worden uitgevoerd door Nouveaux Contours.

Evelyne Lefevere

Behandelingen

Medische pigmentatie

Een overzicht van alle behandelingen medische micropigmentatie

Microhaarpigmentatie

3D Areola Pigmentatie

Dermopigmentatie

MICROHAAR
PIGMENTATIE

Behandeling van haaruitval, microhaarpigmentatie of tricopigmentatie genoemd.

Of de haaruitval genetisch bepaald is of veroorzaakt door omstandigheden, haaruitval zorgt vaak voor ongemakken of zelfs complexen bij zowel mannen als vrouwen.
Dit fenomeen kan worden weggewerkt door de illusie te cre.ren van een homogeen kapsel.

Na eenhaartransplantatie kan aangewezenworden een tricopigmentatie uit te voeren ome en maximaal effect van dichtheid te bekomen.

Dermatpigmentatie van de hoofdhuid bestaat uit het injecteren van micropigmenten in de dermis (opperhuid). Het aanbrengen van talloze stipjes of lijntjes in de kleur van je natuurlijke haar, genoemd tricopigmentatie of MHP, creëert een perfecte illusie van de aanwezigheid van haar.

Deze biologisch afbreekbare pigmenten zijn veilig voor het lichaam en ze verdwijnen in de loop der maanden.

Via een retouche kan de Tricopigmentist de evolutie van de kaalheid volgen met een natuurlijk resultaat tot gevolg.

  • Littekens camoufleren, na een FUE of FUT
  • Dichtheidseffect
  • Geschoren effect

Tricopigmentatie: een volledige, gepatenteerde methode

De esthetische, vooruitstrevende methode van Tricopigmentatie onderscheidt zich ook van dermatografie en micropigmentatie doordat ze gepatenteerd is.

Dat betekent dat niet om het even wie zich van vandaag op morgen een expert in Tricopigmentatie kan noemen.

Dit houdt ook het volgende in:

Theoretische kennis en doorgedreven technieken

Hierbij moet men weten dat een pigment een honderdtal verschillende kleuren kan aannemen. Dat het volgens een cyclus van precieze penetratie moet geinjecteerd worden en dat het verkregen resultaat afhangt van de zone op de schaal van Norwood waarin de Tricopigmentatie specialist werkt, enz.

Deze kennis werd verworven tijdens een officieel erkende opleiding die de geheimen onthult van de originele techniek. Deze techniek werd bijna een decennium geleden ontwikkeld door de Italianen Orsini en Belfatto;

Professioneel, gepatenteerd materiaal

Een gepatenteerde machine, gepatenteerde naalden en gepatenteerde pigmenten zonder zware metalen Een uiterst gedefinieerd resultaat wordt gegarandeerd.Hierdoor vermijdt men migratie en inversie van kleuren.

Een onberispelijke hygiëne

De strikte herkenning van de gecertificeerde experts gebeurt volgens de Europese hygiënenormen die van kracht zijn. Men moet altijd voor een behandeling hun medisch materiaal steriliseren. Hierdoor vermijd men onzuiverheden die resulteren in infecties of allergische reacties.

Littekens camoufleren

Blijvende littekens op de schedel

Littekens op de hoofdhuid na een ongeluk of operatie kunnen blijvende sporen achterlaten die des te meer opvallen, doordat er meestal geen haargroei meer is op een litteken. Dit compliceert een leuk kapsel of geeft zelfs complexen.

Dermopigmentatiebehandeling van de hoofdhuid.

Een behandeling van het litteken kan niet al in de postoperatieve of posttraumatische periode gebeuren. De genezingsfase moet eerst volledig zijn afgelopen voordat er micropigmenten kunnen worden geinjecteerd.

De expert in Tricopigmentie kan vervolgens een optische illusie creëren, waardoor de kale zone niet meer opvalt.

Dichtheidseffect

Illusie van een homogeen kapsel

Haarverlies als gevolg van een trauma, zwangerschap of Chemotherapie kan onomkeerbaar zijn.
Tricopigmentatie maakt het mogelijk om de dunne zones permanent of tijdelijk op te vullen.

Het injecteren van biologisch afbreekbare pigmenten op de kale zones van een schedel geven de perfecte illusie van de aanwezigheid van haargroei. De lijntjes die met de dermograaf worden aangebracht zijn onzichtbaar voor het blote oog en vervagen met de maanden.

Met een retouche kan de specialist in Tricopigmentie de evolutie van de natuurlijke dichtheid van het kapsel volgen, met een natuurlijk resultaat tot gevolg.

Dichtheidseffect na een haartransplantatie

Geschoren effect

De schedel scheren om beter met kaalheid te kunnen omgaan:
Haarverlies is bij veel mannen genetisch geprogrammeerd. Het begint vaak al jong, van zodra men de volwassen leeftijd bereikt. Gemiddeld tussen de 18 en de 35 jaar. Hoe jonger het begint, hoe meer de kaalheid zal doorzetten, vooral dan bij mannen met donker haar.

De beste esthetische keuze is om je haar volledig te scheren. Dermopigmentatie van de hoofdhuid (Tricopigmentatie) biedt een oplossing voor mensen die de kale plekken in hun kortgeschoren haar willen camoufleren. Het nabootsen van haarstoppels door het injecteren van pigmenten op de schedel maakt het kapsel compleet, waardoor een perfect natuurlijke homogene look ontstaat.

Na een haartransplantatie kan aangewezen worden een tricopigmentatie uit te voeren om een maximaal effect van dichtheid te bekomen.

Areola

Pigmentatie

Een 3D tepelhofreconstructie wordt uitgevoerd door een areola specialist. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis dit omdat de tattoo specialist daar meestal niet de kennis bezit in 3D te gaan pigmenteren.

Bij een eenzijdige pigmentatie (unilateraal) zal men zoveel mogelijk proberen om de andere zijde te kopiëren. Er kan altijd een klein verschil zichtbaar blijven.

Bij een tweezijdige pigmentatie (bilateraal) kunt u de vorm, kleur en grootte zelf bepalen, indien er nog geen chirurgische tepelreconstuctie plaats gevonden heeft.

 

Helaas krijgen veel vrouwen te maken met borstkanker. Een borstreconstructie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg in het ziekenhuis. Maar voor veel mensen is de borst pas echt compleet als er ook een tepelhof is aangebracht.

Littekens of vervormingen rond de tepelhof als gevolg van een borstlift of borstverkleining, kunnen ook geminimaliseerd en gecorrigeerd worden.

Voor mannen en vrouwen van wie de tepelhof te bleek, te klein, asymmetrisch is of geen definitie heeft kan medische pigmentatie een mooie uitkomst bieden.

De behandelingen worden uitgevoerd in een rustige omgeving. De pigmentatie duurt gemiddeld 1 uur en is pijnloos. U komt nog 1 à 2 maal terug na de eerste behandeling. Tussen de behandelingen zitten minimaal 6 weken. De pigmentatie wordt dan bijgewerkt en de laatste behandeling is de finishing touch. De pigmentatie moet eens in de 2 jaar bijwerkt worden.

Borstreconstructie, borstlifting, -verkleining of -vergroting en dan……

Na een lange periode van behandelingen bestaat de mogelijkheid om de borst(en) te laten reconstrueren. Een borstcorrectie is pas echt geslaagd als er ook een mooie tepel en tepelhof aanwezig is. De tepel kan op verschillende manieren worden gemaakt, maar dan nog ontbreekt de kleur en de tepelhof (Areola).

Borstreconstructie

Met medische pigmentatie is het tegenwoordig mogelijk om een zeer realistisch 3D resultaat te creëren. Dit is een fijn kunstwerkje op zich.
Medische pigmentatie is het oppervlakkig inbrengen in de huid van pigmenten, Door te spelen met licht en schaduw wordt er een zeer realistisch 3D effect verkregen. De areola specialist gebruikt verschillende naalden voor verschillende effecten en pigmenten zodat een mooi, genuanceerd resultaat bekomen wordt. Zelfs de montgomery kliertjes worden nauwkeurig ingetekend.

Litteken behandeling:

Het is ook heel goed mogelijk om door middel van permanente make-up littekens te camoufleren.
Met verschillende kleuren en technieken kunnen we littekens weer de normale huidskleur geven. Ook een litteken of vervorming van het tepelhof herstellen en de natuurlijke vorm weer terug brengen, behoort tot de mogelijkheden.

 

Dermato
pigmentatie

Camouflage littekens of striemen

Het is mogelijk om een litteken minder opvallend te maken. De enige voorwaarde is dat het litteken lichter is dan de omliggende huidskleur én goed genezen is. Deze vorm van pigmentatie is geschikt voor alle huidskleuren en huidtypen.

Hierbij denkt men aan littekens ten gevolge van trauma, automutilatie, ghost na weg laseren van een tattoo, brandwonden, esthetisch of medische ingrepen,…

Vitiligo

Vitiligo is een aandoening waarbij bepaalde pigmentafwijkingen optreden. Dit kan soms behandeld worden met een pigmentatiebehandeling zodat het minder opvalt. De vitiligo moet tenminste 2 jaar stabiel zijn. Tijdens het intakegesprek wordt een schatting gemaakt van de benodigde behandelingen en daarna wordt een kleurentest uitgevoerd.
Vier tot zes weken later wordt de kleur en het testgebied beoordeeld en kan worden gestart met de volledige behandeling.

De behandeling is pijnloos. Na de behandeling verzorgt camouflage specialist de huid.
Om thuis verdere nazorg te voorzien, krijgt u zalf en de correcte adviezen mee naar huis. In samenspraak met de specialiste komt u nog 1 of 2 maal terug voor een nabehandeling. Hierbij geldt een tussenperiode van minimaal 6 weken.
De pigmentatie wordt dan bijgewerkt en de laatste behandeling is de finishing touch. De pigmentatie zal eens in de 2-3 jaar bijgewerkt moeten worden.

Contact

We don’t bite, get in touch!
Nog een onbeantwoorde vraag?
Laat een berichtje achter en we contacteren u zo spoedig mogelijk.

Particuliere klant

B2B PMU community